Gradska opština Zvezdara objavljuje poziv za učešće na 14. manifestaciji „Letnji pozorišni dani na Olimpu“ koja će biti održana u avgustu 2022. godine.

„Letnji pozorišni dani na Olimpu“ su tradicionalna manifestacija revijalnog karaktera koja se održava svake godine tokom poslednje nedelje avgusta meseca pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zvezdara, a u saradnji sa SC „Olimp-Zvezdara“.

Manifestacija se održava na Letnjoj pozornici sa amfiteatarskim gledalištem SC „Olimp-Zvezdara“. Predstave se igraju od 18:30 časova.

Za učešće se mogu prijaviti profesionalna pozorišta, nezavisne pozorišne trupe i ostali oblici pozorišnih produkcija koje na svom repertoaru imaju predstave za decu i mlade.

Tokom manifestacije se izvodi sedam predstava za decu uzrasta od 4 do 10 godina.

Predstava kojom se konkuriše za učešće na manifestaciji treba da bude edukativno zabavnog karaktera, da u predstavi učestvuje najmanje dvoje glumaca i da traje između 45 i 60 minuta.

Predstave izvode isključivo pozorišta/pozorišne trupe koje poseduju sopstvene kostime i scenografiju, sopstvenu tehniku za ozvučenje i sami angažuju majstora tona.

Ne mogu se izvoditi predstave koje su prikazivane prethodne tri godine u okviru manifestacije Letnji pozorišni dani na „Olimpu“.

Komisija za manifestacije GO Zvezdara razmatra sve prispele prijave i na osnovu primerenosti sadržaja pozorišnog ostvarenja uzrastu, pedagoške vrednosti pozorišnog ostvarenja i njegovog umetničkog dometa, ponuđene cene i raspoloživih sredstava u budžetu, većinom glasova prisutnih članova odlučuje o izboru predstava koje će biti izvedene.

Popunjen prijavni formular i sav materijal treba poslati najkasnije do 13.06.2022. godine mejlom na adresu: kultura@zvezdara.org.rs.

Za sve informacije na raspolaganju Vam je broj telefona: 011 3405 625.

izvor: zvezdara.rs

mirijevo.rs
Autor: mirijevo.rs

Nalog

Registrujte se

Resetovanje lozinke

Unesite svoje korisničko ime ili e-mail, dobićete link za kreiranje nove lozinke putem e-pošte.