Naselje Bajdina na Zvezdari koje se nalazi južno od Mirijeva IV uskoro će dobiti brojne sadržaje prema Planu detaljne regulacije tog područja. Na javnom uvidu dokument koji je izradio Urbanistički zavod Beograda.

Ukupna površina koja je zahvaćena planom je 66,73 hektara i za nju je planirana izgradnja stambenih blokova i gradnja mešovitih gradskih centara u okviru dve zone, niske i srednje spratnosti. Pored toga, predviđena je i gradnja komercijalnih sadržaja.

U planu se navodi da će biti izgrađena tri vrtića i dva depandansa predškolskih ustanova, ukupnog kapaciteta 871 dece. Zatim su planirane dve osnovne škole za ukupno 960 učenika, dom zdravlja i socijalna ustanova, tj. dnevni boravak za decu i omladiinu sa smetanjama u razvoju kapaciteta do 80 korisnika.

Naselje Bajdina trebalo bi da dobije i pravoslavni hram, park sa biciklističkim stazama, dva skvera sa mobilijarom, česmama i fontanama, zaštićeni zeleni pojas oko naselja i tri šumska područja.

Za potrebe svega spomenutog u naselju biće potrebna i izgradnja saobraćajnica u rangu pristupnih i sabirnih ulica, a najznačajnije koje su u planu su Nova 1, 6. deo Nove 3 (od Nove 6 do Nove 4), Nova 4 i Ljubiše Miodragovića (njom se planira kretanje vozila javnog prevoza), Nova 2 i Nova 3 od ulice Mirijevska ka ulici Mihajla Bulgakova.

izvor: ekapija.com

mirijevo.rs
Autor: mirijevo.rs

Nalog

Registrujte se

Resetovanje lozinke

Unesite svoje korisničko ime ili e-mail, dobićete link za kreiranje nove lozinke putem e-pošte.