Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” juče i danas nastavlja tretmane suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji grada Beograda.

Kako se navodi u saopštenju, tokom jučerašnjeg dana, od 19.30 časova do ponoći ekipe „Gradske čistoće” je vršila suzbijanje odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na lokalitetima: Slanci, Veliko selo, Vinča uz Dunav, Ritopek, Grocka uz Dunav, Brestovik, Ada Huja, Višnjica uz Dunavac, Novo groblje, Lešće, potez od Novog groblja ka Zvezdarskoj šumi, Bulbulder, Đeram, Lion, Olimp, Mirijevo, Orlovsko naselje, Mali Leskovac, Zeleno brdo, Konjarnik, Denkova bašta, Mali Mokri Lug, Veliki Mokri Lug, Cvetanova ćuprija i Vojvode Vlahovića.

U utorak, 21. juna, od 18 časova do ponoći ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” vršiće suzbijanje odraslih jedinki komaraca uređajima sa zemlje na teritoriji GO Obrenovac, a od 20 časova tretmanom će biti obuhvaćeni lokaliteti na teritoriji GO Novi Beograd: Studentski grad, Blokovi, Belvil, Stara Bežanija, Bežanijska kosa.

Preparat koji se koristi za termalno zamagljivanje registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na e-mejl-adresu ekologija@gradskacistoca.rs, saopšteno je iz JKP „Gradska čistoća”.

izvor: beograd.rs

mirijevo.rs
Autor: mirijevo.rs

Nalog

Registrujte se

Resetovanje lozinke

Unesite svoje korisničko ime ili e-mail, dobićete link za kreiranje nove lozinke putem e-pošte.