Sekretarijat za sport i omladinu Beograda i ove godine nastavlja sa realizacijom besplatnih programa za vreme školskog letnjeg raspusta.

Od 1. jula do 31. avgusta 2022. za učenike osnovnih i srednjih škola u Beogradu biće organizovani besplatni programi u oblasti sporta. Svi zainteresovani učenici uzrasta od sedam do 18 godina će u letnjim danima slobodno vreme da provedu u sportskim centrima, gde im se pruža mogućnost da nauče da plivaju, a onima koji su već savladali tu veštinu da uživaju u ovom sportu.

Učenici će moći da učestvuju u letnjim kampovima sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicima.

Cilj besplatnih programa je da se deca, bez obzira na njihov materijalni status, omogući bavljenje sportom i sticanje zdravih životnih navika. Želja je da deca aktivno provode slobodno vreme u društvu vršnjaka i savladaju nove veštine.

Na Zvezdari će ovi programi biti realizovani u SC „Olimp – Zvezdara“ i to:

besplatna škola plivanja (obuke za neplivače i usavršavanje tehnika plivanja) kao i rekreativno plivanje, letnji kampovi u kojima će se održavati škole rukometa, odbojke, košarke, fudbala, stonog tenisa, džuda, taekvonda, aikida, ritmičke gimnastike, fitnesa i ostali raznovrsni sportsko-rekreativni i kreativni programi.

Za decu sa različitim oblicima invaliditeta, Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizovaće sportsko-rekreativni program za decu i mlade sa invaliditetom u Sportskom centru „Olimp – Zvezdara“ i na terenima JP za uređenje, korišćenje i održavanje „Ada Ciganlija“.

Interesovanje za sve programe je veliko pa je preporuka da se učenici prijave organizatorima pre početka realizacije budući da je broj mesta ograničen. Potrebno je da učenici sa sobom ponesu sportsku opremu pri odlasku na željeni program.

Sekretarijat za sport i omladinu poziva zainteresovane roditelje da decu prijave direktno sportskim centrima, koji će ih evidentirati i rasporediti u odgovarajuće grupe po terminima.

Detaljne informacije o programima, organizatoru, mestu i terminima mogu se pronaći na sajtu Grada Beograda. Pored ovih sportsko-rekreativnih programa, JP sportski centar „Olimp – Zvezdara“, obezbediće jedan dan u nedelji (sreda) učenicima osnovnih i srednjih škola za besplatno korišćenje bazena tokom celog letnjeg raspusta.

Bazeni počinju sa ovim programom od 6. juna i traju do 31. avgusta.

Besplatan ulaz na bazen učenici ostvaruju na osnovu uvida u đačku ispravu – knjižicu. Za ove namene, Sekretarijat za sport i omladinu je obezbedio sredstva za pripremu bazena za rad, kao i za obezbeđivanje zdravstvene zaštite.

izvor: zvezdara.rs

mirijevo.rs
Autor: mirijevo.rs

Nalog

Registrujte se

Resetovanje lozinke

Unesite svoje korisničko ime ili e-mail, dobićete link za kreiranje nove lozinke putem e-pošte.