Šahovski klub „Mirijevo“, u saradnji sa Gradskom opštinom Zvezdara, Šahovskim savezom Beograda i Hramom Svetog proroka Ilije u Mirijevu, organizovao je „DEČIJU ŠAHOVSKU SIMULTANKU“.

Simultanku je igrao veći broj šahovskih velemajstora, internacionalnih i fide majstora.

Okupilo se više od 130 dece iz svih krajeva Beograda, a posebno interesantno je da su po prvi put Vera Vujović i Novak Dumbelović, veliki šahovski talenti – igrali protiv druge dece.

Uz blagoslov Njegove Svetosti Patrijarha Porfirija – episkop Georgije došao je u njegovo ime i preneo svete blagoslove.

Skupu su prisustvovali predstavnici Gradske opštine Zvezdara na čelu sa predsednikom Vladanom Jeremićem, državni sekretar u Ministarstvu sporta i omladine Milan Savić, gradski sekretar za obrazovanje Nenad Radić, predstavnica gradskog Sekretarijata za sport Vesna Zirić, generalni sekretar ŠSS Andrija Jorgić, predsednik Šahovskog saveza Beograda Zoran Bilbija, direktor Osnovne škole „Pavle Savić“ Milan Krstić – koji je bio izuzetan domaćin, šahovski sudija Vlada Jakovljević, treneri, roditelji – poklonici drevne igre.

Predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić posebno se zahvalio za organizaciju i posvećenost Borislavu Petriću – svešteniku Hrama Svetog proroka Ilije.

izvor: zvezdara.rs

mirijevo.rs
Autor: mirijevo.rs

Nalog

Registrujte se

Resetovanje lozinke

Unesite svoje korisničko ime ili e-mail, dobićete link za kreiranje nove lozinke putem e-pošte.